«Ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι ανάχωμα στον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα και τον πελατειακό ελιτισμό του κ. Μητσοτάκη»

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου, και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε την παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ήταν παράνομη η παρακολούθηση του από την ΕΥΠ καθώς δεν είναι εθνικός κίνδυνος, αιτιολογία που επιστρατεύτηκε ψευδώς.

«Η Εξεταστική Επιτροπή έγινε και είδαμε τα αποτελέσματά της. Η Νέα Δημοκρατία έβαλε ασπίδα τους βουλευτές της για να μην κληθούν ο Μπίτζιος, ο Δημητριάδης και  οι επιχειρηματίες.  Έχοντας προσφύγει στην ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, περιμένω το αποτέλεσμα τους. Έχουμε διάκριση των εξουσιών, έχουμε κράτος δικαίου και θεωρώ ότι τα πρόσωπα που παρακολούθησαν εμένα και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ποινικών τους ευθυνών.  Προφανέστατα, αν καταδικαστούν, δεν θα τους στείλουμε διακοπές στη Μύκονο ή στη Σαντορίνη. Στη φυλακή θα πρέπει να πάνε. Διότι, έχουν καταπατήσει ανθρώπινα δικαιώματα και έχουν προσβάλει τη Δημοκρατία. Παράλληλα, εγείρονται και θέματα εθνικής ασφάλειας από τη στιγμή που παρακολουθούσαν τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Άρα, περιμένω να κάνει η Δικαιοσύνη τη δουλειά της σωστά και να μάθουμε τι έχει συμβεί σε αυτήν τη νοσηρή υπόθεση. Υπάρχουν πρόσωπα τα οποία είναι στην ΕΥΠ, δικαστές, επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα. Θα μας τα πει όλα η δικαιοσύνη. Δεν προκαταβάλλω κανένα αποτέλεσμα» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Εκείνοι που έχουν ενεργή εμπλοκή σε αυτήν την υπόθεση, πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Αν πάμε σε νέα Εξεταστική Επιτροπή, δεν θα μπορεί κανείς να αξιοποιήσει καταχρηστικά το απόρρητο για να καλύψει ευθύνες προσώπων, που εμπλέκονται. Όποιος θέλει να συνεργαστεί μαζί μας, αλλάζουμε τον νόμο για τις παρακολουθήσεις. Να μπορεί να ενημερωθεί σε ένα σχετικά άμεσο χρονικό διάστημα ο παρακολουθούμενος για τον οποίο δεν έχουν βρεθεί στοιχεία. Όχι τρία χρόνια μετά. Όχι να αλλάζει η κυβέρνηση και να φεύγουν αυτοί που έχουν την ευθύνη».

Ως προς τα εκλογικά διακυβεύματα, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Κυβέρνηση θα υπάρξει. Θα ψηφίσει ο σοφός λαός, θα δούμε τους συσχετισμούς και θα δούμε ο καθένας βάσει της ιδεολογίας και των προτεραιοτήτων του πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. Θα είναι μία κυβέρνηση όπως η σημερινή, που χαϊδεύει ολιγάρχες και εταιρείες με αποτέλεσμα να φτωχοποιείται ο λαός μας και να διευρύνονται οι ανισότητες; Υπάρχουν δισεκατομμύρια ευρώ έμμεσοι φόροι λόγω της οικονομικής κρίσης και των ανατιμήσεων και συγχρόνως 150 εισηγμένες εταιρείες το 2022 έχουν τετραπλασιάσει τα κέρδη τους και δεν τις ακουμπά ο κ. Μητσοτάκης. Καταλαβαίνω, λοιπόν, γιατί όλοι αυτοί θέλουν Μητσοτάκη. Για μένα, χρειαζόμαστε νέα αλλαγή. Πάρτε απόφαση αλλαγής, για να έχουμε και κοινωνική δικαιοσύνη και βιώσιμη ανάπτυξη και εθνική αξιοπρέπεια. Επειδή στον κ. Τσίπρα αρέσει η παρελθοντολογία, να του απαντήσουμε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε μέτωπο με τη Δεξιά, αλλά γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πώς του φέρθηκε και η Αριστερά. Και για αυτό ήταν ένας ισχυρός παράγοντας της Κεντροαριστεράς. Έχω μία πολιτική προίκα. Είμαστε κόμμα του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, διαφορετικό κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι ένα κομμουνιστογενές κόμμα και από τη λαϊκή Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, που ούτε καν αυτό δεν είναι η ΝΔ πια όπως την διοικεί ο κ. Μητσοτάκης. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι ανάχωμα στον αυταρχισμό, τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα και τον πελατειακό ελιτισμό του κ. Μητσοτάκη. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής σταθερότητας και προοπτικής».

«Οι κ.κ. Μητσοτάκης-Τσίπρας είναι δύο ουδέτερα πρόσωπα; Τα έχουν πάει καλά; Αν συμφωνούν ότι δεν κάνουν πίσω και θεωρούν ότι πρέπει όποιος είναι πρώτος να είναι και ο πρωθυπουργός, ας υπογράψουν ένα προγαμιαίο συμβόλαιο και ας συγκυβερνήσουν. Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας πρέπει να μπορεί να εκφράσει το πρόγραμμα και τις πολιτικές προτεραιότητες και να έχει αξιοπιστία. Δεν αναζητώ τίποτα, διότι το πρόσωπο θα είναι κοινής αποδοχής. Εάν αναζητούσα, θα είχαν δίκιο οι πολιτικοί μου αντίπαλοι» απάντησε ερωτηθείς για τα πρόσωπα κοινής αποδοχής σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

«Θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι και θα συζητήσουμε, διότι δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός αλλά και οι υπουργοί. Για παράδειγμα, μπορεί να έχουμε τον κ. Τσίπρα να λέει για Πρέσπες του Αιγαίου, όντας αμετανόητος για τα λάθη που έχει κάνει στην προηγούμενη συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία και να βάλουμε Υπουργό Εξωτερικών κάποιον που πιστεύει αυτά τα πράγματα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων; Μπορούμε να βάλουμε Υπουργό Υγείας τον κ. Πλεύρη ο οποίος έχει υπονομεύσει τον ισχυρό δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ΕΣΥ, που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ; Πρέπει, αν έχουμε προγραμματικές συγκλίσεις, τα πρόσωπα του πρωθυπουργού και των κύριων υπουργών να μπορούν να τις εκφράζουν» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στάθηκε στα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στο χθεσινό debate.

«Κάθε Έλληνας Ορθόδοξος πρέπει σήμερα να νιώθει προσβολή από τα λεγόμενα του κ. Βελόπουλου. Πραγματικά περιμένω την επίσημη αντίδραση της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Πατριάρχη. Εμφάνισε εικόνες οι οποίες είναι σε βιβλία και αφορούν Χριστιανούς του υπόλοιπου κόσμου. Χριστιανούς που ζουν πολύ δύσκολα, με διώξεις εις βάρος τους λόγω του θρησκεύματός τους. Αυτοί δεν είναι Χριστιανοί; Και δεν είναι η πρώτη φορά, που το κάνει ο κ. Βελόπουλος. Έχει μιλήσει και για τις επιστολές του Ιησού. Δηλαδή, μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει και να κάνει εμπόριο πίστης, ενώ τα λεγόμενά του προσβάλλουν ευθέως την Ορθοδοξία μας;» αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Μενού