Συνέντευξη Νίκου Ανδρουλάκη στην εκπομπή «Happy Day»

Στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την εκπομπή «Happy Day», με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, ήταν καλεσμένος το πρωί της Πέμπτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και μίλησε για την πολιτική επικαιρότητα, τον γιο του και την αγάπη του για τα ταξίδια.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι την ανακολουθία λόγων και πράξεων των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα.

 «Τι σημαίνει αξιοπιστία; Σημαίνει ότι αυτά που λες πριν τις εκλογές, προσπαθείς να τα υλοποιήσεις σε ένα μεγάλο βαθμό και μετά τις εκλογές. Έχουμε δύο επιλογές, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία λέγοντας “θα σκίσω τα μνημόνια” κι έφερε νέα μνημόνια και υπερταμείο. Υποσχόταν “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” και “μη πληρώνετε γιατί θα φέρω σεισάχθεια” και με νόμο του παρέδωσε δισεκατομμύρια κόκκινα δάνεια στα funds. Και σήμερα χύνει κροκοδείλια δάκρυα για σπίτια ανθρώπων που είναι λίγες μέρες, λίγους μήνες από την έξωση. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για βιώσιμη ανάπτυξη με καλές θέσεις εργασίας, υγιή δημοσιονομικά και σεβασμό στους θεσμούς. Και τι είδαμε; Ένα παρακράτος υποκλοπών. Έχει εκτεθεί διεθνώς η χώρα με τα παιχνίδια της ΕΥΠ και του ανιψιού του που τον συγκάλυψε. Γιατί δεν είναι μόνο το σκάνδαλο, αλλά και το ότι μετά δεν άφησε να εξιχνιαστεί αυτό το σκάνδαλο» σημείωσε.

Απαντώντας στον ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη περί “εμμονής προς το πρόσωπό του”, ο  Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχολίασε: «Αν τον παρακολουθούσα εγώ, να καταλάβω να πει ότι έχω εμμονή. Αλλά να με παρακολουθεί το σύστημα της Νέας Δημοκρατίας και να διατείνεται ότι έχω εγώ εμμονή, είναι αδιανόητα πράγματα».

Ερωτηθείς για τον γιο του και πώς περνούν τον κοινό χρόνο τους, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε: «Προσπαθούμε να περνάμε χρόνο μαζί, γιατί προτεραιότητα είναι το παιδί. Δυστυχώς οι ρυθμοί και οι ανάγκες μειώνουν τον χρόνο αυτό, αλλά όσο βρισκόμαστε, προσπαθούμε να είναι χρόνος ποιοτικός και γεμάτος».

«Τα παιδιά είναι μεγάλο σχολείο για τους γονείς. Μας κάνουν να βλέπουμε με πιο αγνό τρόπο τον κόσμο –είναι αγνή η ματιά τους στα πράγματα, χωρίς τα προβλήματα, τις αγωνίες, τις δεύτερες σκέψεις που κάνουμε οι μεγάλοι – νομίζω ότι όποιος έχει παιδιά και προσπαθεί να τους δίνει χρόνο, μέσω των παιδιών φιλοσοφεί τα πράγματα», πρόσθεσε.

«Παίζαμε πινγκ-πονγκ με τον γιο μου και το παλεύαμε για να μάθει. Και για μπάσκετ πηγαίναμε μαζί. Τώρα δυστυχώς τον τελευταίο χρόνο δεν μπορώ ούτε μπάσκετ ούτε πινγκ – πονγκ», σημειώνοντας ότι είναι μακρά η αποκατάσταση από το πρόσφατο χειρουργείο στο πόδι του. «Όνειρό μου ήταν να παίζουμε μαζί μπάσκετ. Αλλά με αυτό που μου έτυχε, δεν θα τα καταφέρουμε», λέγοντας αστειευόμενος ότι «θα πίνουμε ποτά μαζί, όταν ενηλικιωθεί».

Σε ερώτηση για το πως είναι η ζωή του, μετά την εκλογή του ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Η ζωή μου συνεχίζεται όπως και πριν. Ούτε σπίτι άλλαξα, εκεί που ήμουν, εξακολουθώ να μένω. Εκεί που έβγαινα με τις παρέες μου, βγαίνω. Το μόνο που έχει αλλάξει, λόγω χρόνου και λόγω του ποδιού, είναι ότι στερούμαι κάποια πράγματα. Δηλαδή δεν βγαίνω τόσο συχνά με τους φίλους μου και δεν κάνω τις αθλητικές δραστηριότητες που έκανα».

«Μου άρεσε πάρα πολύ να κάνω πεζοπορίες», σημείωσε.

 «Ταξιδεύω πάρα πολύ, με την πρώτη ευκαιρία. Δηλαδή με παίρνουν οι φίλοι μου και με ρωτούν ‘’Πού είσαι; Θα έρθεις για κανένα ποτό;’’ και τους απαντώ: ‘’Από εδώ που είμαι, λίγο δύσκολο’’. Είναι μια συχνή απάντηση. Και φεύγω μόνος μου. Δεν το λέω σε κανέναν. Τις περισσότερες φορές πηγαίνω μόνος μου. Μ’ αρέσει να βάζω στόχο ένα μέρος. Βρίσκω ένα βιβλίο, που έχει σχέση με το μέρος αυτό. Το διαβάζω στο αεροπλάνο και επισκέπτομαι στη συνέχεια όσα αναφέρονταν στο βιβλίο», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην αγάπη του για τα ταξίδια.

Έκανε ειδική αναφορά στους πολλαπλούς ρόλους της σύγχρονης γυναίκας και μητέρας. Επανέλαβε τη δέσμευσή του κανένα παιδί να μην μένει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης αλλά και τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για το επίδομα μητρότητας, στις μητέρες ελεύθερες επαγγελματίες.

«Πρέπει να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα δώσει προοπτική στην οικογένεια» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα για μια οικογένεια χωρίς παιδιά και μια οικογένειας με δύο παιδιά  έχουν διαφορά μόλις 3% όταν για παράδειγμα στην Πορτογαλία η φοροελάφρυνση κυμαίνεται στο 10%».

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Μενού