«Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή τελειώνουμε τον μηχανισμό του φόβου για τα χειρότερα»

Στο πλαίσιο συνέντευξης του στο δελτίο ειδήσεων του MEGA και τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε σκληρά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ο Μάντζος είναι ο Πάτσης του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ποιότητα του ήθους της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που προσβάλει τον κόσμο της Αριστεράς. Η απελπισία  κάνει επιθετικό τον κ. Τσίπρα. Θυμάστε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε τρεις ημέρες πριν την κάλπη της 21ης Μαΐου, ήταν να προσκαλέσει τους δήθεν παραστρατημένους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύπτοντας την ιδιοτέλεια, γιατί δεν ψήφισε την τροπολογία που απαγόρευε τη συμμετοχή των Κασιδιάρηδων στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Τώρα, λοιπόν, έρχεται πάλι τρεις ημέρες πριν τις εκλογές από τον πανικό του -γιατί ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται– να εξομοιώσει τον Πάτση με τον Μάντζο.

Τι είναι ο Πάτσης; Ένας εν ενεργεία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που έχει στην κατοχή του εισπρακτική εταιρεία, που αγόρασε 62,7 εκατ. ευρώ “κόκκινα δάνεια” στην τιμή των 4 εκατ. ευρώ. Και εξομοιώνει αυτόν με έναν νέο άνθρωπο που, πριν γίνει Εκπρόσωπος Τύπου, εργαζόμενος σε μία εταιρεία πολλών δικηγόρων κάνει μία δικηγορική πράξη. Δεν μπορεί αυτή η δικηγορική πράξη να συμψηφιστεί με τον Πάτση» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε με νόημα:

«Μου λέει μάλιστα ο κ. Τσίπρας να τον βγάλω από τα ψηφοδέλτια, όταν ο στενότερός του συνεργάτης καταδικάστηκε 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο ως ένα πρόσωπο εμπλεκόμενο στο “βρώμικο” παιχνίδι των τηλεοπτικών αδειών και, αντί να τον στείλει σπίτι του, τον έχει στα ψηφοδέλτιά του.Ο κ. Τσίπρας μιλά για “κόκκινα δάνεια”; Η εργασιακή ύλη του κ. Μάντζου προκύπτει από τον νόμο, που ψήφισε ο κ. Τσίπρας. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να έχει φύγει ήδη από το πολιτικό σύστημα. Είναι ο πρωθυπουργός  που ψήφισε να παραδοθούν 90 δισ. “κόκκινα δάνεια” στα funds, ενώ υποσχόταν “σεισάχθεια”, και μου κάνει σήμερα ηθικά μαθήματα για έναν νέο δικηγόρο, που υπέγραψε μία νομική πράξη σε μία δικηγορική εταιρεία. Είναι ντροπή».

Ο κ. Ανδρουλάκης έδειξε μάλιστα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Ασυδοσία των funds ή προστασία της πρώτης κατοικίας», και σχολίασε: «Για να δείτε το μέγεθος της υποκρισίας και της αναξιοπιστίας. “Ασυδοσία funds”. Το λέει το κόμμα που έδωσε τα “κόκκινα δάνεια” χωρίς κριτήρια διαπραγμάτευσης δανειολήπτη – funds. Δεύτερον, “προστασία της πρώτης κατοικίας”. Την προστασία της πρώτης κατοικίας την ψήφισε το κόμμα μας το 2010. Εμείς προστατεύσαμε χιλιάδες πρώτες κατοικίες. Για πείτε μου, ο κ. Τσίπρας τι ψήφισε το 2010; Το καταψήφισε. Και έρχεται να κοροϊδέψει τρεις ημέρες πριν τις εκλογές τον ελληνικό λαό».

Ως προς τον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε:

«Κάναμε ένα πρώτο μεγάλο βήμα στις 21 Μαΐου. Φιλοδοξούμε να κάνουμε το δεύτερο μεγάλο βήμα την Κυριακή. Είναι ένας αγώνας αξιακός».

«Εκτιμώ ότι μια κρίσιμη μάζα του ελληνικού λαού ψήφισε υπό τον φόβο να μην έρθουν τα χειρότερα και όχι γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει παράξει πολύ καλό έργο. Να πούμε τα στοιχεία, που είναι αποκαλυπτικά: 50 δισεκατομμύρια νέο χρέος, εξωτερικό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών μεγαλύτερο από το 2010. Είχαμε 12% πέρυσι, 9% φέτος. Και η Νέα Δημοκρατία λέει ότι ‘’συμβαίνει σε όλες τις χώρες’’. Η Πορτογαλία 1% έλλειμμα πέρυσι, 1% πλεόνασμα φέτος. Τα 2/3 των εσόδων του κράτους είναι έμμεσοι φόροι, που χτυπούν τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους Έλληνες. Και ακόμα ένα στοιχείο πιο αποκαλυπτικό είναι η μείωση των πραγματικών μισθών κατά 7%» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή τελειώνουμε τον μηχανισμό του φόβου για τα χειρότερα. Θα έχουμε σε πρώτη φάση μια ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση και σε δεύτερη φάση μια κυβερνητική, σοσιαλδημοκρατική επιλογή της σύγχρονης Κεντροαριστεράς» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ως προς τη δημόσια αντιπαράθεση για τη Θράκη, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε:

«Εμείς είμαστε που ενώσαμε τη Θράκη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου γκρέμισε τις μπάρες της ντροπής το 1995, και μετά με υπουργό Παιδείας τον Γιώργο Παπανδρέου – στην επόμενη κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη – κάναμε το νόμο του 5 τοις χιλίοις. Τι έκανε αυτός ο νόμος; Σταμάτησε την τεράστια ροή Ελλήνων μουσουλμάνων να σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης κι άρχισαν να σπουδάζουν στα ελληνικά πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα – σύμφωνα με τις έρευνες – σε 20 χρόνια να πενταπλασιαστούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων στη Θράκη».

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία εμπλοκή τρίτης χώρας, αλλά από την άλλη πρέπει αυτά τα θέματα να τα αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία, με θεσμικές παρεμβάσεις και όχι με τυχοδιωκτισμούς για μικροκομματικά συμφέροντα λίγο πριν τις εκλογές. Διότι αυτό που έκανε η Νέα Δημοκρατία – την απρέπεια με την κυρία Μπακογιάννη – και αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας να μη βάζει τους βουλευτές του να πουν κάτι απλό, ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάννης, δείχνει ότι και οι δύο ρίχνουν νερό σε έναν μύλο επικίνδυνο για τη χώρα».

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Μενού