Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με το δημοτικό συμβούλιο νέων Θεσσαλονίκης

Με τα μέλη του  δημοτικού συμβουλίου νέων Θεσσαλονίκης συζήτησε το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Πρόκειται για έναν θεσμό με στόχο την ενεργή συμμετοχή των νέων 15-30 ετών στα κοινά της πόλης.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανοίγοντας τη συζήτηση σημείωσε ότι ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής  θα κάνει τους νέους να μην είναι αποστασιοποιημένοι από αυτή.

«Όσοι από εσάς ασχοληθείτε με τα κοινά, θα πρέπει να έχετε προτεραιότητά σας να ωριμάσει ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δηλαδή να έχει πόρους και αρμοδιότητες και όχι να έχουμε ως ένα βαθμό αποκέντρωση της γραφειοκρατίας» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης. Έφερε το παράδειγμα της παντελούς έλλειψης διαβούλευσης της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα επιμελητήρια για το Ταμείο Ανάκαμψης για να καταδείξει την απουσία συνδιαμόρφωσης πολιτικών μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης.

 «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκά σε ποσοστό μαθητών, που δεν συνεχίζουν στην τριτοβάθμια ή τεχνική εκπαίδευση και την ίδια στιγμή η χώρα μας έχει το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό νέων στην Ευρώπη, που δεν βρίσκονται ούτε στην εργασία ούτε στην εκπαίδευση» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας ότι λύση δεν είναι η αντιμετώπιση των προκλήσεων του σήμερα με εργαλεία παρωχημένα.

Αναφερόμενος σε θέματα Παιδείας και με φόντο το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως «το 85% με 95% των φοιτητών της Ευρώπης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σε δημόσια πανεπιστήμια. Υπάρχουν μη κρατικά μη κερδοσκοπικά; Ναι, υπάρχουν αλλά είναι λίγα. Ας υπάρξουν κι εδώ με ακαδημαϊκά, ερευνητικά, γεωγραφικά και οικονομικά κριτήρια. Αν θέλει να έρθει η Σορβόννη, να έρθει αλλά θα είναι μέρος του μετοχικού σχήματος η ίδια και όχι franchising. Νομίζω ότι είναι η κοινή λογική και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κάνουμε νεωτερισμούς».

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Μενού