«Χειροκροτώντας τη βαθιά προκλητική τοποθέτηση Καραμανλή, είστε όλοι μαζί υπεύθυνοι για τις πράξεις του υπουργού σας»

Παρεμβάσεις Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής απαντώντας στον πρ. Υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή και τον υπ. Επικρατείας Μ. Βορίδη

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα χειροκροτήματα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, το ύφος του κ. Καραμανλή, οι χαρακτηρισμοί δείχνουν ότι το κόμμα σας έχει μηδενική ενσυναίσθηση. Μιλάμε για ένα έγκλημα, όπου έχασαν 57 άνθρωποι τη ζωή τους. Και βλέπουμε χειροκροτήματα και χαμόγελα για τον άνθρωπο που από το βήμα της Βουλής έλεγε: «ντροπή σε όσους θέτουν ζητήματα ασφάλειας για τους σιδηροδρόμους» και μετά από μερικές μέρες 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Αυτόν τον άνθρωπο σήμερα χειροκροτείτε. Σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό σύστημα θα είχε παραιτηθεί. Θα έπρεπε να έχει ήδη αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος. Αν σας ενοχλεί αυτή η άποψη, την άκουσα από βουλευτές και υπουργούς σας. Αλλά δεν φταίει ο κ.Καραμανλής, που ήταν υποψήφιος. Ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Είπε, λοιπόν, πολλά και γλαφυρά ο κ. Καραμανλής. Κουβέντα για το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που είχε στο συρτάρι του. Κουβέντα για το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που βάσει αυτού προτείναμε προανακριτική επιτροπή

Μας ρώτησε βέβαια: «τι θέλατε; Να μην υλοιποιηθεί το έργο; Αυτό που προτείνει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία;». Γιατί το προτείνει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία; Γιατί υπήρχε διαφθορά. Γιατί έδωσαν 54 εκατ. ευρώ για να κινείται με ασφάλεια ο ελληνικός λαός με τα τρένα, αλλά τα λεφτά δεν αξιοποιήθηκαν σωστά. Ή μήπως τελικά κάνει λάθος η Αρχή στο πόρισμά της; Τίποτα δεν είπατε επί της ουσίας. Αλαζονεία, απεριόριστη αλαζονεία. 

Θέλω να πω, λοιπόν, στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι σήμερα με το χειροκρότημά σας σε αυτήν τη βαθιά προκλητική τοποθέτηση, επί της ουσίας είστε όλοι μαζί υπεύθυνοι για την ανοχή,  τη συμπεριφορά και τις πράξεις του υπουργού σας, που από αυτό το βήμα δεσμευόταν για ασφάλεια και μετά από μερικές ημέρες έχασαν 57 άνθρωποι τη ζωή τουςΕίστε απολύτως υπεύθυνοι.

Και, επειδή άφησε και αυτός υπονοούμενα για “θυρωρούς της διαπλοκής”. Ποιας διαπλοκής; Αυτής με την οποία δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ; Δεν ήταν μαζί με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ούτε των υπόλοιπων κομμάτων, που υπέγραψαν να υπάρξει αυτή εδώ η διαδικασία. Οι δικοί σας υπουργοί ήταν. Για να δείτε ότι περιφρονείτε τη λογική και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Η γραμμή και η προπαγάνδα σας κυριαρχεί σε όλα τα media, διότι έχετε δημιουργήσει μία καθεστωτική νοοτροπία. Εμείς, όμως, δεν κάνουμε πίσω. Με τον λόγο της αλήθειας, με τη συνέπεια, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πέσει άπλετο φως και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και ο κ. Καραμανλής και τα «γαλάζια» παιδιά που είναι υπεύθυνα που δεν εγκαταστάθηκε η τηλεδιοίκηση στην ώρα της για να σωθούν οι συνάνθρωποί μας.

********

Κύριε Πρόεδρε, 

αγαπητοί συνάδελφοι,

Για όλα αυτά για τα οποία μίλησε ο κ. Βορίδης, -τις υποκλοπές, το έγκλημα των Τεμπών, τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου-, έγινε η πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην Κυβέρνηση. Όλα αυτά είναι μέσα στο κείμενο. Γιατί, λοιπόν, το κείμενο κατατέθηκε πριν από μερικές ημέρες; Διότι όλα έχουν ένα όριο στη χυδαιότητα.

Και, αν νομίζετε ότι θα περάσει έτσι το γεγονός ότι το βράδυ, που θρηνούσε όλη η Ελλάδα 57 ανθρώπους που είχαν εξαϋλωθει, το “μακρύ χέρι” του Μαξίμου πήρε τα ηχητικά, τα αλλοίωσε, τα χάλκευσε και τα διοχέτευσε στο Πρώτο Θέμα, δεν θα περάσει έτσι

Μας είπατε: «Μα, αυτό είχε κριθεί». Πού είχε κριθεί; Εδώ στην Εξεταστική Επιτροπή ο κ. Φωτήλας, βάσει αυτού του διαλόγου έθεσε ερωτήματα. Ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει αυτού τοποθετήθηκε. Ο αρμόδιος υπουργός σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ είπε ότι η δικαιοσύνη, οι ανακριτές, το πραγματικό ηχητικό το χρησιμοποιούν από τον Ιούλιο.

Ακούστε, εάν τα ξέρατε όλα αυτά, θέλω να μας πείτε σήμερα γιατί δεν κινηθήκατε νομικά απέναντι στο πρόσωπο που χάλκευσε και διοχέτευσε στο συγκεκριμένο μέσο κάτι που δεν είχε στα χέρια της ούτε η αστυνομία ούτε η δικαιοσύνη. Ή το ξέρατε, λοιπόν, και έχετε παίξει παιχνίδια ή το δώσατε εσείς και πολύ απλά κάνατε για άλλη μία φορά συγκάλυψη, όπως κάνατε και στις υποκλοπές.

Και, βέβαια, κλείνοντας, σας ξαναρωτώ, γιατί συνεχίζετε τα δηλητηριώδη υπονοούμενα. Εσείς σε μένα. Η προέκταση της εγχώριας ολιγαρχίας σε μένα.  Το βράδυ της Κυριακής οι δύο υπουργοί σας ήταν εκεί που είπα προηγουμένως; Ναι ή όχι, κύριε Βορίδη; Ο κ. Παπασταύρου και ο κ. ΜπρατάκοςΓια να καταλάβει ο ελληνικός λαός. 

Θέλουμε συγκεκριμένες απαντήσεις σήμερα για τα πρόσωπα αυτά αλλά και για το ποιος πήρε το ηχητικό, το χάλκευσε και το διοχέτευσε στο Πρώτο Θέμα, και όχι να πετάτε την μπάλα στην κερκίδα. Θέλω να σας πω κάτι πάρα πολύ απλό, που το καταλαβαίνουν 11 εκατομμύρια Έλληνες: Όποιος διαβάσει τις εφημερίδες, τα site και βλέπει και λίγο τηλεόραση, καταλαβαίνει κάτι πάρα πολύ απλό στην Ελλάδα. Ηγεμονεύετε επικοινωνιακά παντού. Έχετε δημιουργήσει ένα καθεστωτικό μιντιακό μηχανισμό. 

Αν νομίζετε, λοιπόν, τώρα ότι με ένα non paper που επαναλαμβάνουν συνεχώς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και διάφοροι δημοσιογράφοι-“μακρύ χέρι” του Μαξίμου ότι θα πλήξετε το ήθος μου, την πορεία μου, κάνετε λάθος. Είμαι γονιός και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους, εσείς χαλκεύατε το υλικό και το δίνατε στο Πρώτο Θέμα για να ενδυναμωθεί το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους και μόνο. Γιατί ο ελληνικός λαός έχει τη σοφία και καταλαβαίνει ποιοι έχουν κρυστάλλινη πορεία με αυτονομία από τα συμφέροντα και ποιοι είναι οι υπάλληλοι της εγχώριας ολιγαρχίας, κύριε Βορίδη.

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Μενού