«Με το ΠΑΣΟΚ, γιατί μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα»

Άρθρο Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην ιστοσελίδα news247.gr

Οι ευρωεκλογές της Κυριακής είναι μια ιστορική ευκαιρία για την αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη στην Ελλάδα, αλλά και μια κρίσιμη μάχη για τη διαφύλαξη του κοινωνικού κεκτημένου στην Ευρώπη.

Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος προοπτικής και ανάχωμα απέναντι στην αλαζονεία του 41% της κυβέρνησης που έχει κοστίσει πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία δικαιολογία για τις απογοητευτικές της επιδόσεις, καθώς πλέον δεν  συγκρίνεται με την τραυματική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αλλά αποκλειστικά και μόνο με τα δικά της πεπραγμένα. 

Με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις  9 Ιουνίου, υπάρχει  η εγγύηση,  η αξιοπιστία και η προοπτική για την επιτυχή ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου. Με πρωτοβουλίες  στο φως της ημέρας, στη βάση της κοινωνικής συμμαχίας, που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε. Στρατηγικός μας στόχος είναι μια σύγχρονη και ισχυρή Κεντροαριστερά που θα είναι η αυριανή κυβέρνηση. Ο προοδευτικός κόσμος γνωρίζει ποιος έχει τις προϋποθέσεις να ενώσει όλο τον χώρο, από το προοδευτικό Κέντρο, την πολιτική Οικολογία έως τη δημοκρατική Αριστερά. Με συγκεκριμένες θέσεις, σοβαρότητα και συνέπεια λόγων και έργων.

Επιπλέον, κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι και ψήφος στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, που στάθηκε στη χώρα μας σε όλα τα δύσκολα χρόνια κατά της λιτότητας. Κάθε ψήφος στη Νέα Δημοκρατία, από την άλλη, είναι ψήφος στο Λαϊκό Κόμμα που επέβαλε τη λιτότητα στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Για τους δημοκράτες σοσιαλιστές, η Ευρώπη για να προχωρήσει, πρέπει να αλλάξει. Οφείλουμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο της στασιμότητας, ή και της οπισθοχώρησης, που ελλοχεύει από την άνοδο της  ακροδεξιάς, η οποία βέβαια βρίσκει πρόθυμο συνομιλητή και εν δυνάμει εταίρο στο Λαϊκό Κόμμα.

Η προώθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι στρατηγικής σημασίας, διότι συνιστά τον μόνο ασφαλή δρόμο για να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο που οικοδομήθηκε μεταπολεμικά. Πάνω σε αυτήν τη βάση, αγωνιζόμαστε για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη, που βάζει σε πρώτο πλάνο τα εργασιακά δικαιώματα, στο πλαίσιο μιας πράσινης, βιώσιμης και συμπεριληπτικής οικονομίας και κοινωνίας. Ο αγώνας αυτός, είναι ακόμη πιο σημαντικός δεδομένων των γεωπολιτικών αναταραχών στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Στην εποχή των «πολυκρίσεων» και της εντεινόμενης αστάθειας, απαιτούνται κοινές λύσεις για προβλήματα που προκύπτουν από τη ραγδαία τεχνολογική μεταβολή, την κλιματική κρίση, την ανάγκη ενδυνάμωσης της παραγωγικής αυτονομίας της Ένωσης και τη δημιουργία μιας ενιαίας αμυντικής πολιτικής.

Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι μαζί ένα ακόμα μεγάλο βήμα στις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου. Για να μπορεί την επόμενη φορά, στις εθνικές εκλογές, η σύγχρονη και πλουραλιστική Κεντροαριστερά να νικήσει τη συντήρηση στην πατρίδα μας.

Κοινοποιήστε το άρθρο:
Μενού